Un sistem de rachete rusesc Pantsir, dislocate în Libia, a fost distrus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul de Interne libian, Fathi Bashagha, a declarat că unul dintre sistemele de apărare aeriană Pantsir, fabricate în Rusia, a fost distrus în Libia, relatează un comunicat de presă al Defense-arabic.com, citat de Uawire.org.

Potrivit lui Bashagha, sistemul a fost instalat pe un șasiu fabricat în Germania, care se presupune că a fost produs pentru Emiratele Arabe Unite.

Sistemul de rachete a fost adus din Emiratele Arabe Unite

Anterior, a fost raportat că trupele armatei naționale libiene, conduse de Khalifa Haftar, au un sistem de rachete antiaeriene Pantsir fabricat în Rusia. Se presupune că sistemul de rachete a fost livrat în Libia din Emiratele Arabe Unite.

Zilele trecute, Bashagha a precizat că Rusia a recurs la grupuri militare private pentru a agrava conflictul din Libia.

Rusia folosește contractori militari privați pentru a agrava conflictul din Libia și pentru a-și consolida influența în această țară, a declarat ministrul libian de Interne, Fathi Bashagha. Guvernul Libiei este susținut de ONU.

Acuzele ministrului libian vin în urma rapoartelor despre cel puțin două deplasări de mercenari ale sinistrului grup Wagner, structură legată de Kremlin, în ultimele luni, în timp ce forțele din estul Libiei au încercat să preia sub control capitala Tripoli.

Rusia neagă orice prezența militară în Libia și solicită să sprijine eforturile de soluționare a conflictului din această țară bogată în petrol.

„Rușii au intervenit pentru a turna benzină pe foc și pentru a consolida criza, în loc să găsească o soluție", a declarat Bashagha pentru Bloomberg. Bashagha a subliniat alte dislocări ale grupului Wagner în Siria și în Africa subsahariană, care au raportat: „oriunde merge grupul Wagner, distrugerea are loc".

Forțele loiale comandantului din Est, mareșalul Khalifa Haftar, au lansat o ofensivă în primăvara acestui an pentru a cuceri Tripoli din mâinile guvernului libian recunoscut internațional. Rusia îi oferă mareșalului Haftar asistență neoficială prin grupul Wagner, o armată privată legată de președintele Vladimir Putin prin intermediul omului de afaceri Evgheni Prigojin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel