China lucrează din greu la cel de-al treilea portelicopter din clasa Type 075

DefenseRomania Team / 31 dec 2020 / 14:18

Mai multe imagini şi informaţii prezentate de publicaţia Naval News sugerează că cea de-a treia navă a Forțelor Navale Chineze, un Landing Helicopter Dock (LHD) cunoscut sub numele de Type 075, se află într-un stadiu avansat de construcție și va fi gata de lansare la începutul anului 2021.

Șantierul naval Hudong Zhonghua din Shanghai a construit deja primele două nave din clasa Type 075. Primul portelicopter din clasa Type 075 a fost lansat la apă în septembrie 2019, iar etapa de testare pe mare, sub comanda Forțelor Navale Chineze, a început în august 2020. Cel de-al doilea a fost lansat la apă în aprilie 2020 și a început testele pe mare săptămâna trecută.

De amintit că, în vara acestui an, la bordul unuia dintre cele două portelicoptere din clasa Type 075 a avut loc un incendiu puternic.

Publicaţia Naval News precizează că în cadrul proiectului Type 075, China ar urma să construiască opt portelicoptere din această clasă. În prezent, pe acelaşi şantier naval se construiesc două  fregate din clasa Type 054A pentru Marina Pakistaneză și un portelicopter Type 071E pentru Thailanda .

Primul portelicopter Type 075 al Forțelor Navale Chineze a fost mutat în baza navală din Sanya, pe insula Hainan.

Sursa citată precizează că cea de-a treia navă de desant se află într-un stadiul avansat de construcție, iar dacă este luată în calcul viteza cu care şantierele navale ale Chinei au construit navale în ultimii ani, al treilea Type 075 ar putea fi gata până în ianuarie sau februarie 2021.

Marina chineză a început oficial etapa de dezvoltare a programului de nave de desant din clasa Type 075 în anul 2011. Proiectul prevede ca un portelicopter din clasa Type 075 să aibă un deplasament de 30.000 de tone. În ceea ce privește specificațiile unui portelicopter din clasa Type 075, zvonurile spun că ar fi vorba despre un deplasament de aproximativ 36.000 de tone şi propulsat de două motor diesel 16PC2-6B care dezvoltă 9.000 kW. Un portelicopter din acesta clasă ar trebui să poată găzdui la bordul său  28 de elicoptere.

Type 075 este o nouă generație de nave de asalt amfibiu chineze, cu mult mai mari decât navele similar construite anterior pentru Marina PLA, și foarte asemănătoare cu navele de desant de tip portelicopter al US Navy, Marinei Franceze şi Marinei Spaniole. De fapt, Type 075 este destul de apropiat ca dimensiune de portelicopterul Trieste al Forţelor Navale Italiene.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy