Atac cu rachete asupra bazei Balad, în timp ce avioanele F-16 irakiene erau la 'vânătoare'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-16, Irak. Sursă foto: F-16.net
F-16, Irak. Sursă foto: F-16.net

Mai multe rachete au fost lansate sâmbătă asupra unei baze aeriene irakiene la nord de Bagdad, rănind un angajat irakian al unei companii americane responsabilă cu întreţinerea avioanelor de luptă multirol F-16, informează Agerpres, care citează AFP. Francezii citează la rândul lor surse de securitate.

Atacul a avut loc în timp ce forţele irakiene ajutate de triburi locale desfăşurau o operaţiune împotriva unei celule a grupării Stat Islamic (ISIS) în Tarmiyah, la nord de Bagdad, în timpul căreia cinci jihadişti şi doi membri ai tribului au fost ucişi, conform unei comunicat militar irakian.

Avioanele F-16 irakiene de la baza Balad susţineau operaţiunea în curs de desfăşurare din Tarmiyah în momentul atacului cu rachete, au declarat pentru AFP surse de securitate irakiene.

O rachetă a lovit o parte a bazei destinată angajaţilor companiei americane Sallyport care se ocupă de întreţinerea avioanelor F-16 cumpărate de Irak. Un angajat irakian a fost rănit.

O a doua rachetă a vizat o pistă şi o a treia a aterizat în pădurea din apropiere.

O scurta declaraţie a armatei irakiene a informat despre patru rachete lansate asupra bazei.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Armata irakiană a ripostat imediat folosind artileria în direcţia originii tirurilor, la 12 km est de bază, a adăugat una din sursele de securitate. Se întâmplă rar ca armata irakiană să răspundă atât de repede în cazul unu atac.

Ţinte militare şi diplomatice occidentale din Irak au fost vizate în mod regulat de rachete şi bombe, atacuri pe care americanii şi oficialii irakieni le-au atribuit unor facţiuni armate apropiate Iranului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel