Ample operațiuni anti-Daesh/ISIS au avut loc în Irak cu sprijinul Coaliției Internaționale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Mai multe celule DAESH/ISIS au fost neutralizate în Irak în urma unor operațiuni efectuate de forțele Serviciului Antiterorist irakian cu sprijinul Coaliției Internaționale, a anunțat US Central Command. Acțiunile au vizat anihilarea luptătorilor Daesh și rețelele lor de finanțare, logistică și propagandă.

 

„Forțele partenere continuă să distrugă celulele Daesh și să-l mențină pe Daesh pe fugă”, a declarat colonelul Myles B. Caggins III, purtător de cuvânt al Coaliției. „Coaliția va sprijini în continuare partenerii noștri la cererea lor”, a mai spus acesta, se arată în comunicatul US Central Command.  

În continuarea eforturilor de combatere a terorismului pentru anihilarea rețelelor teroriste, forțele de la Serviciul Antiterorist Irakian (ICTS) cu sprijinul aeronavelor Coaliției Internaționale, au lansat o operațiune de securitate în Wadi al-Shai, în sudul provinciei Kirkuk. Loviturile aeriene au sprijinit trupele ICTS pe teren și au contribuit la eliminarea a șase teroriști Daesh. Între timp, patru teroriști au fost prinși într-o operațiune separată ICTS. Un terorist în zona Abu Ghraib, la vest de Bagdad și alți trei în zona Taji, la nord de Bagdad.

2. -imagine fara descriere- (forte_speciale_irak_1_92703100.jpg)

Într-o altă operațiune, trupele din Regimentul 4, Brigada 19 Infanterie, Divizia 5 Infanterie, au efectuat o operațiune de căutare în satele Bani Zeid și zonele adiacente din provincia Diyala. Operațiunea a vizat curățarea caselor abandonate, a livezilor și a canalelor de drenare a apelor pluviale. Astfel au fost descoperite două ascunzători Daesh, două dispozitive explozive și mai multe lovituri de mortier care au fost ulteriror distruse.

Pe baza informațiilor, o grupă din cadrul Brigăzii 59 Infanterie, Divizia 6 Infanterie, în coordonare cu unitatea de Informații și Tribal Crowd, au încercuit în zona Albu Ghbain, la nord de Bagdad un atentator sinucigaș Daesh care purta o centură explozivă. Atacatorul sinucigaș a fost ucis în timp ce încerca să se auto-detoneze când a fost prins în încercuirea forțelor de securitate.

3. -imagine fara descriere- (daesh_arestat_1_70473400.jpg)

O altă operațiune a avut loc în deșertul Jazeera, la nord de râul Eufrat în colaborare cu Divizia 7 Infanterie, Divizia 8 Infanterie Mecanizată și Brigada de Comandă din Comandamentul Operațiunilor Jazeera, în coordonare cu Tribal Crowd. Misiunea a beneficiat de sprijinul Forțelor Aeriene din Irak. Au fost dezamorsate zece dispozitive explozive iar două ascunzători au fost localizate și ulterior distruse.

Citește și: Amplă operațiune la Bagdad împotriva teroriștilor ISIS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel