Ample operațiuni anti-Daesh/ISIS au avut loc în Irak cu sprijinul Coaliției Internaționale

Eduard Pascu / 23 iul 2020 / 20:54

Mai multe celule DAESH/ISIS au fost neutralizate în Irak în urma unor operațiuni efectuate de forțele Serviciului Antiterorist irakian cu sprijinul Coaliției Internaționale, a anunțat US Central Command. Acțiunile au vizat anihilarea luptătorilor Daesh și rețelele lor de finanțare, logistică și propagandă.

 

„Forțele partenere continuă să distrugă celulele Daesh și să-l mențină pe Daesh pe fugă”, a declarat colonelul Myles B. Caggins III, purtător de cuvânt al Coaliției. „Coaliția va sprijini în continuare partenerii noștri la cererea lor”, a mai spus acesta, se arată în comunicatul US Central Command.  

În continuarea eforturilor de combatere a terorismului pentru anihilarea rețelelor teroriste, forțele de la Serviciul Antiterorist Irakian (ICTS) cu sprijinul aeronavelor Coaliției Internaționale, au lansat o operațiune de securitate în Wadi al-Shai, în sudul provinciei Kirkuk. Loviturile aeriene au sprijinit trupele ICTS pe teren și au contribuit la eliminarea a șase teroriști Daesh. Între timp, patru teroriști au fost prinși într-o operațiune separată ICTS. Un terorist în zona Abu Ghraib, la vest de Bagdad și alți trei în zona Taji, la nord de Bagdad.

2. -imagine fara descriere- (forte_speciale_irak_1_92703100.jpg)

Într-o altă operațiune, trupele din Regimentul 4, Brigada 19 Infanterie, Divizia 5 Infanterie, au efectuat o operațiune de căutare în satele Bani Zeid și zonele adiacente din provincia Diyala. Operațiunea a vizat curățarea caselor abandonate, a livezilor și a canalelor de drenare a apelor pluviale. Astfel au fost descoperite două ascunzători Daesh, două dispozitive explozive și mai multe lovituri de mortier care au fost ulteriror distruse.

Pe baza informațiilor, o grupă din cadrul Brigăzii 59 Infanterie, Divizia 6 Infanterie, în coordonare cu unitatea de Informații și Tribal Crowd, au încercuit în zona Albu Ghbain, la nord de Bagdad un atentator sinucigaș Daesh care purta o centură explozivă. Atacatorul sinucigaș a fost ucis în timp ce încerca să se auto-detoneze când a fost prins în încercuirea forțelor de securitate.

3. -imagine fara descriere- (daesh_arestat_1_70473400.jpg)

O altă operațiune a avut loc în deșertul Jazeera, la nord de râul Eufrat în colaborare cu Divizia 7 Infanterie, Divizia 8 Infanterie Mecanizată și Brigada de Comandă din Comandamentul Operațiunilor Jazeera, în coordonare cu Tribal Crowd. Misiunea a beneficiat de sprijinul Forțelor Aeriene din Irak. Au fost dezamorsate zece dispozitive explozive iar două ascunzători au fost localizate și ulterior distruse.

Citește și: Amplă operațiune la Bagdad împotriva teroriștilor ISIS

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy