Amplă operațiune la Bagdad împotriva teroriștilor ISIS

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cinci teroriști sinucigași Daesh/ISIS și doi militari au fost uciși în timpul atacului forțelor irakiene asupra unei ascunzători a grupului terorist lângă capitala Bagdad, potrivit armatei irakiene.

Teroriștii care s-a dovedit că făceau parte dintr-o unitate de sinucigași, au fost uciși după ce au fost înconjurați de forțe irakiene în timpul unei operațiuni efectuate într-o localitate din sud-vestul Bagdadului, a anunțat biroul de presă al Comandamentului Operațiunilor din Irak (JOC).

Operațiunea a fost lansată pe baza rapoartelor serviciilor de informații primite de armata irakiană și a fost susținută de drone, se mai precizează în comunicat, fără a oferi detalii despre momentul în care a avut loc exact atacul, a informat Press TV, transmite Tasnim.

Forțele irakiene au reușit să ucidă patru teroriști sinucigași, în timp ce cel de-al cincilea s-a detonat ucigând un ofițer și un soldat, membrii ai forțelor de securitate. Raidul a avut loc după ce teroriștii grupului Takfiri și-au intensificat atacurile asupra forțelor de securitate, inclusiv asupra Unităților de Mobilizare Populară (PMU) și a civililor din fostele provincii controlate de Daesh. Atacurile teroriștilor s-au soldat cu zeci de victime.

Deși în anul 2017 a fost declanșată operațiunea împotriva teroriștilor Daesh/ISIS iar securitatea a crescut considerabil, rămășițe ale grupării teroriste s-au ascuns în zone urbane sau prin deșert și efectuau periodic atacuri de gherilă împotriva forțelor de securitate. În cel mai recent atac atribuit Daesh un analist de securitate irakian și consilier guvernamental a fost împușcat mortal în fața casei sale din capitala Bagdad. Atacul a stârnit furia publică și un val de condamnări din partea oficialilor țării.

Citește și: Premierul irakian promite "să răzbune" moartea lui Hicham al-Hachémi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel