Un oraș strategic de lângă Tripoli, recucerit de forțele GNA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele Guvernului Acordului Național (GNA) au anunțat că azi au efectuat trei raiduri aeriene asupra pozițiilor deținute de milițiile loiale mareșalului Khalifa Haftar aflate la sud-est de capitala Tripoli, transmite agenția Anadolu.

În urma atacurilor aeriene și terestre asupra pozițiilor ocupate de miliții în Tarhuna, un oraș situat la 80 de kilometri sud-est de Tripoli, Mustafa al-Majei, purtătorul de cuvânt al Operațiunii "Volcano of Rage", condusă de GNA, a declarat că s-a instituit un calm prudent în zonele de la sud de Tripoli.

Al-Majei a confirmat că forțele guvernamentale își păstrează pozițiile în zonele din jurul Tarhuna.

Sâmbătă, forțele GNA au lansat o operațiune de recucerire a orașului Tarhuna, cu valoare strategică pentru foțele mareșalului Haftar și ultima sa fortăreață importantă în zona care înconjoară Tripoli.

Tarhuna este un punct crucial pentru milițiile Haftar în atacul lor asupra orașului Tripoli, precum și pentru liniile de aprovizionare pentru Baza Aeriană Al-Jufra.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel