UK Royal Air Force a reluat bombardamentele asupra Statului Islamic din Irak

Eduard Pascu / 27 apr 2020 / 16:49

UK Royal Air Force (RAF) a reluat atacurile aeriene împotriva Statului Islamic (IS) după o pauză de aproape șapte luni, a anunțat Ministerul Apărării, transmite Janes.

Două avioane Eurofighter Typhoons, asistate de o aeronavă fără pilot General Atomics MQ-9 Reaper, au identificat și au bombardat forțe IS „într-o locație izolată” la vest de Tuz Khurma, în Irak, la aproximativ 200 km nord de Bagdad. Conform MAD, localitatea Tuz Khurma „este cunoscută a fi locuită de comandanți și luptători teroriști activi”.

"Drona a supravegheat mai mult timp zona, efectuând o verificare amănunțită pentru non-combatanți, înainte ca avioanele Eurofighter Typhoons să utilizeze o combinație de bombe ghidate de precizie pentru a distruge clădirile. Aeronava de supraveghere a continuat să scaneze zona, confirmând că toate bombele și-au atins țintele și nu există victime colaterale. Informațiile ulterioare au indicat că a fost o operațiune de succes, mai mulți luptători ISIS fiind uciși lucru care duce la slăbirea forței Stat Islamic", a mai transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy