UK Royal Air Force a reluat bombardamentele asupra Statului Islamic din Irak

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

UK Royal Air Force (RAF) a reluat atacurile aeriene împotriva Statului Islamic (IS) după o pauză de aproape șapte luni, a anunțat Ministerul Apărării, transmite Janes.

Două avioane Eurofighter Typhoons, asistate de o aeronavă fără pilot General Atomics MQ-9 Reaper, au identificat și au bombardat forțe IS „într-o locație izolată” la vest de Tuz Khurma, în Irak, la aproximativ 200 km nord de Bagdad. Conform MAD, localitatea Tuz Khurma „este cunoscută a fi locuită de comandanți și luptători teroriști activi”.

"Drona a supravegheat mai mult timp zona, efectuând o verificare amănunțită pentru non-combatanți, înainte ca avioanele Eurofighter Typhoons să utilizeze o combinație de bombe ghidate de precizie pentru a distruge clădirile. Aeronava de supraveghere a continuat să scaneze zona, confirmând că toate bombele și-au atins țintele și nu există victime colaterale. Informațiile ulterioare au indicat că a fost o operațiune de succes, mai mulți luptători ISIS fiind uciși lucru care duce la slăbirea forței Stat Islamic", a mai transmis Ministerul Apărării din Marea Britanie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel