Turcia, avertisment pentru forțele mareșalului Khalifa Haftar

Eduard Pascu |
Data publicării:

Turcia a anunţat duminică că va considera forţele mareşalului libian Khalifa Haftar "ţinte legitime" dacă atacurile lor asupra intereselor sale şi a misiunilor sale diplomatice în Libia continuă, informează Reuters şi AFP.

"Subliniem că dacă misiunile şi interesele noastre sunt vizate în Libia, forţele lui Haftar vor fi considerate ţinte legitime", a avertizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat. "Atacurile asupra misiunilor diplomatice, inclusiv a ambasadei noastre de la Tripoli, a aeroportului Mitiga (singurul funcţional din capitala Libiei - n.r.), a avioanelor civile care se pregătesc să decoleze şi a altor infrastructuri civile şi cele în care civili sunt ucişi sau răniţi reprezintă crime de război", a mai precizat Ankara, transmite Agerpres.

Comunitatea internaţională are "responsabilitatea colectivă" de a-l opri pe "pucistul Haftar", a subliniat MAE turc.

Ankara şi-a întărit în ultimele luni sprijinul, în special militar, către guvernul de uniune de la Tripoli, în conflictul cu trupele lui Khalifa Haftar, care a declanşat în 2019 o ofensivă pentru cucerirea capitalei libiene şi este susţinut de mai mulţi rivali regionali ai Turciei, în special Emiratele Arabe Unite şi Egipt.

Acuzat de criticii săi că vrea să instaureze o nouă dictatură în Libia, la aproape zece ani de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi, mareşalul Haftar controlează estul şi o parte din sudul acestei ţări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel