Trupele americane au efectuat trageri la o bază militară din Irak

Eduard Pascu |
Data publicării:

Soldații americani participă la exerciții de tragere la Baza Aeriană Al Asad din Irak, pentru a oferi o mai bună securitate forțelor coaliției din regiune, se arată într-un comunicat al Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve, transmite Defense Blog.

Soldați ai SUA din cadrul Batalionului 1 Regimentului 5 Infanterie alături de cei din Divizia 25 Infanterie, au luat parte la un exercițiu în care s-au antrenat pentru apărarea bazei, respingerea atacurilor și patrulare.

„Aceste exerciții sunt utilizate pentru a îmbunătăți operațiunile de apărare a bazelor, pentru a oferi o mai bună securitate forțelor coaliției din Irak", se arată în comunicatul Combined Joint Task Force.

Baza aeriană Al Asad este o bază a forțelor armate irakiene și a US Army, situată în provincia Al Anbar din vestul Irakului. Baza este folosită și de forțele armate britanice din Irak.

Conform CNN, această bază a fost una dintre cele două obiective militare americane atacate de forțele pro-iraniene la începutul anului.

Atacul a durat în jur de două ore, vizând doar zonele americane ale bazei aeriene, care cuprind aproximativ un sfert din baza irakiană.

Atacurile au fost considerate represalii după uciderea, pe un aeroport din Bagdad, a generalului Qassem Soleimani, cel mai puternic comandant militar din Iran, pe 3 ianuarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel