Trei rachete au lovit zona palatului prezidențial din Kabul

Eduard Pascu |
Data publicării:

Mai multe rachete au lovit capitala Afganistanului, marți, ”aterizând” chiar în apropierea palatului prezidențial.

Trei rachete au lovit zona din apropierea palatului prezidențial, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne afgan, Mirwais Stanekzai, adăugând și că nu au existat victime, transmite Reuters.

Atacul a întrerupt rugăciunea de Eid al-Adha, la care participa și președintele Ashraf Ghani, conform imaginilor difuzate de televiziunile locale. Rugăciunea a continuat, totuși, în sunete de explozii, iar Ghani și-a ținut apoi discursul de la podium.

 

Talibanii au declarat vineri că în prezent controlează 85% din teritoriul Afganistanului, pe fondul ofensivei lor împotriva forţelor guvernamentale.

Forţele afgane au lansat vineri o ofensivă pentru a prelua controlul asupra localităţii strategice Spin Boldak (sud), în apropiere de frontiera cu Pakistan, căzut în mâinile talibanilor miercuri, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei provinciei Kandahar.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova, un reprezentant taliban, Shahabuddin Delawar, a afirmat că '85% din teritoriul Afganistanului a trecut sub controlul' mişcării talibane, adică în jur de 250 din cele 398 de districte ale ţării.

'Toate administraţiile şi spitalele continuă să funcţioneze pe acest teritoriu. Ne-am asigurat că vor fi în măsură să-şi continue activitatea', a spus Delawar, conform traducerii în limba rusă. El a adresat un apel 'tuturor organizaţiilor internaţionale să nu-şi întrerupă misiunea'.

Pe de altă parte, Delawar a susţinut că retragerea în curs a forţelor americane este rezultatul luptei talibanilor. 'Noi ne-am dus lupta, am făcut populaţia să treacă de partea noastră', a spus el, afirmând că 'Statele Unite au fost forţate să părăsească teritoriul nostru'.

Potrivit unui alt reprezentant taliban, Sohail Shaheen, nimic nu-i împiedică pe insurgenţi să cucerească centrele administrative rămase sub controlul guvernului de la Kabul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel