Şeful Pentagonului îşi cere scuze pentru eroarea armatei americane de la Kabul, soldată cu victime civile

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a prezentat vineri scuze pentru eroarea forţelor americane de la Kabul, produsă cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili, informează AFP.

"Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi", a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era "doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic".

"Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă", a adăugat el.

Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost "o greşeală tragică".

"Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem", a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.

"Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte "o ameninţare directă pentru forţele SUA", a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel