Amiralul american Mike Mullen cere tragerea la răspundere în dosarul bombardamentului cu dronă din Kabul

DefenseRomania Team |
Data publicării:

La scurt timp după ce, vineri, Pentagonul a recunoscut că atacul aerian efectuat cu ajutorul dronelor asupra a ceea ce iniţial se pretindea a fi o „ţintă ISIS-K”, dar care s-a dovedit, după trei săptămâni de muşamalizare - ucigând 10 persoane, inclusiv un afgan care lucrase pentru forţele occidentale şi şapte copii - o „greşeală” oribilă, a devenit clar că nimeni nu va fi demis pentru această tragedie.

Peste weekend au existat totuşi solicitări de tragere la răspundere, în special din partea fostului şeful Statului Major Interarme american în administraţia Obama, (ret.) Amiralul Mike Mullen (care a servit şi în ultimii doi ani sub administraţia Bush), precizează Epoch Times.

Mike Mullen a declarat pentru ABC „This Week” că, „în mod absolut”, trebuie să existe responsabilitate pentru „greşeala tragică, absolut tragică”.

Discutând subiectul, amiralul în retragere a spus: "Absolut, cred că ar trebui. Aceasta a fost în mod evident o situaţie incredibil de complexă, în mişcare rapidă. Pierdusem 13 militari cu câteva zile înainte", a spus Mullen. „A existat o informaţie clară că erau planificate atacuri suplimentare, acesta era spaţiul în care a avut loc acel atac al nostru”.

Mullen a continuat spunând că speră că ancheta internă a Pentagonului, supravegheată de secretarul apărării, Lloyd Austin, va duce la „responsabilitate”.

„Cred că vor vrea să îndrepte acest lucru”, a spus Mullen pentru gazda ABC, Martha Raddatz, menţionând că s-au scurs câteva săptămâni până când adevărul a ieşit la iveală.

„În mod clar, erau convinşi la acea vreme că a fost o lovitură bună şi este nevoie de ceva timp pentru a face acest lucru, şi aceasta este aceeaşi echipă de comandă care a evacuat Afganistanul şi tot ceea ce presupune acest lucru. Nu sunt prea îngrijorat că a durat atât de mult", a mai precizat Mullen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel