Talibanii cer ca dronele americane să nu mai violeze spațiul aerian afgan și acuză SUA că încalcă toate legile internaționale

Tudor Curtifan |
Data publicării:
UAV MQ-9 Reaper
UAV MQ-9 Reaper

Talibanii au avertizat miercuri SUA că vor exista consecinţe dacă vor continua să trimită drone în spaţiul aerian al Afganistanului, relatează Agerpres, care citează Reuters.

'SUA au încălcat toate legile internaţionale, precum şi angajamentele pe care şi le-a luat faţă de talibani la Doha (Qatar) în privinţa operaţiunilor acestor drone în Afganistan', au declarat ei pe contul lor de Twitter.

'Facem apel la toate ţările, în special la SUA, să trateze Afganistanul în lumina drepturilor internaţionale, a legilor şi angajamentelor (...) pentru a preveni orice consecinţe negative', susţin ei.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan luna trecută, după plecarea majorităţii trupelor americane şi occidentale, care au pus capăt unei misiuni militare şi diplomatice ce a durat aproximativ 20 de ani.

Comunitatea internaţională continuă să exercite presiuni împotriva talibanilor pentru ca regimul să renunţe la legăturile sale cu gruparea Al Qaida, aflată la originea atacurilor de la 11 septembrie 2001 în SUA.

Talibanii neagă o prezenţă activă a militanţilor grupării jihadiste Statul Islamic sau ai Al Qaida în ţară, în pofida unui recent atentat revendicat de Statul Islamic la Jalalabad, notează Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel