Luptători ai Statului Islamic au atacat forțele talibane în nordul Afganistanului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Luptători ai grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS) din Afganistan au atacat forţele talibane în provincia Parwan din nordul ţării, a declarat vineri un purtător de cuvânt al talibanilor, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Potrivit lui Bilal Karimi, o explozie care a avut ca ţintă un vehicul al talibanilor s-a produs în oraşul Charikar, capitala provinciei.

Explozia "a rănit uşor" cinci membri ai forţelor de securitate talibane, a spus purtătorul de cuvânt.

După incident, forţele speciale talibane au atacat şi au distrus o ascunzătoare a Statului Islamic în apropiere de locul exploziei, potrivit lui Bilal Karimi.

Forţele speciale talibane au arestate de asemenea doi luptători ai Statului Islamic în zonă, a adăugat el.

Miercuri, un oficial taliban local şi alte două persoane au fost răniţi într-o explozie în provincia Kunar din estul Afganistanului, a relatat agenţia de presă de stat Bakhtar.

Nicio grupare nu a revendicat atacul de miercuri asupra talibanilor. Totuşi, militanţii Statului Islamic au revendicat recent o serie de atacuri asupra talibanilor în părţi din estul ţării, în special în provincia Nangarhar.

Începând din 2015, când aşa-numita grupare Stat Islamic din provincia Khurasan şi-a anunţat prezenţa în Afganistan, organizaţia extremistă a comis numeroase atacuri mortale, ţintind în special comunitatea şiită hazara.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel