Tot mai mulți mercenari sunt desfășurați în Libia

Eduard Pascu / 20 noi 2020 / 09:25

Reprezentantul permanent al Libiei la ONU a declarat joi că mercenarii sunt încă desfășurați în Libia, iar cei care au comis crime de război trebuie aduși în fața justiției.

Vorbind într-o videoconferință organizată de Consiliul de Securitate al ONU cu privire la ultimele evoluții din Libia, Taher al-Sunni a spus că țara sa se confruntă încă cu atacuri comise de forțe loiale mareșalului Khalifa Haftar.

Potrivit lui Al-Sunni, oamenii își pierd viața din cauza minelor plasate în capitala Tripoli și tot mai multe gropi comune au fost descoperite în ultima perioadă. El a spus că activitatea militară în regiunile aflate încă sub controlul Haftar continuă, adăugând că tot mai mulți mercenari și tehnică militară ajung la Sirte și Jufra.

El a menționat că cei care au comis crime de război începând cu 2011 trebuie să răspundă și a afirmat că trebuie accelerată stabilirea unei baze constituționale pentru organizarea alegerilor la sfârșitul anului viitor, transmite Anadolu.

În Libia s-a declanșat un război civil după uciderea lui Muammar Gaddafi în 2011. Un nou guvern a fost fondat în 2015, dar eforturile pentru o soluționare politică pe termen lung au eșuat din cauza unei ofensive militare a forțelor lui Haftar.

Cu ajutorul Turciei, Guvernul Acordului Național recunoscut de ONU, condus de Fayez al-Sarraj, a obținut, în ultimele luni, victorii importante împotriva forțelor Haftar.

Citește și: Presa turcă: Ofițerii ruși îi antrenează pe mercenarii sirieni și îi trimit să sprijine armata lui Haftar

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy