Tot mai mulți mercenari sunt desfășurați în Libia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Reprezentantul permanent al Libiei la ONU a declarat joi că mercenarii sunt încă desfășurați în Libia, iar cei care au comis crime de război trebuie aduși în fața justiției.

Vorbind într-o videoconferință organizată de Consiliul de Securitate al ONU cu privire la ultimele evoluții din Libia, Taher al-Sunni a spus că țara sa se confruntă încă cu atacuri comise de forțe loiale mareșalului Khalifa Haftar.

Potrivit lui Al-Sunni, oamenii își pierd viața din cauza minelor plasate în capitala Tripoli și tot mai multe gropi comune au fost descoperite în ultima perioadă. El a spus că activitatea militară în regiunile aflate încă sub controlul Haftar continuă, adăugând că tot mai mulți mercenari și tehnică militară ajung la Sirte și Jufra.

El a menționat că cei care au comis crime de război începând cu 2011 trebuie să răspundă și a afirmat că trebuie accelerată stabilirea unei baze constituționale pentru organizarea alegerilor la sfârșitul anului viitor, transmite Anadolu.

În Libia s-a declanșat un război civil după uciderea lui Muammar Gaddafi în 2011. Un nou guvern a fost fondat în 2015, dar eforturile pentru o soluționare politică pe termen lung au eșuat din cauza unei ofensive militare a forțelor lui Haftar.

Cu ajutorul Turciei, Guvernul Acordului Național recunoscut de ONU, condus de Fayez al-Sarraj, a obținut, în ultimele luni, victorii importante împotriva forțelor Haftar.

Citește și: Presa turcă: Ofițerii ruși îi antrenează pe mercenarii sirieni și îi trimit să sprijine armata lui Haftar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel