SUA: Grupul de mercenari ruşi Wagner livrează arme rebelilor libieni (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia continuă să furnizeze diverse arme rebelilor libieni, precum avioane de vânătoare, rachete antiaeriene, mine şi vehicule blindate, prin intermediul grupului de mercenari Wagner, potrivit unui comunicat difuzat vineri de Pentagon, relatează AFP.

Pentagonul a difuzat imagini din satelit care arată echipament militar furnizat de grupul Wagner, cunoscut a fi apropiat preşedintelui rus, ''pe liniile de front'' ale conflictului libian la Sirte.

Potrivit Pentagonului, fotografiile arată avioane de transport ruseşti precum IL-76, avioane de vânătoare, vehicule antiaeriene SA-22 precum şi un vehicul blindat la Sirte şi la baza aeriană Al-Khadim, în estul Libiei.


Aceasta este dovada, a afirmat directorul operaţiunilor Comandamentului american pentru Africa (Africom), generalul Bradford Gering, că Moscova îşi consolidează prezenţa în Libia alături de mareşalul Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei şi încearcă din aprilie 2019 să preia controlul la Tripoli.

''Tipul şi volumul echipamentelor demonstrează intenţia (de a pune în aplicare) capacităţi durabile pentru acţiuni de luptă, nu ajutor umanitar, şi indică faptul că Ministerul rus al Apărării sprijină aceste operaţiuni'', a indicat Pentagonul, potrivit Agerpres.

Americanii afirmă că au identificat livrarea de către Rusia în Libia, prin intermediul grupului Wagner, a cel puţin 14 avioane de vânătoare şi de asalt Mig-29 şi Su-24.

Africom a acuzat săptămâna trecută grupul rus de mercenari că a plasat mine la Tripoli şi în împrejurimi, încălcând embargoul ONU privind armele impus Libiei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel