Rusia colaborează cu Siria pentru a trimite mercenari în Libia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia lucrează cu regimul din Siria al lui Bashar al-Assad pentru a trimite în Libia mercenari care să lupte alături de forțele mareșalului Khalifa Haftar, a declarat James Jeffrey, reprezentantul special din Siria al Statelor Unite, transmite agenția Anadolu.

"Știm, cu siguranță, că rușii lucrează cu Assad pentru a transfera combatanți în Libia, precum și echipamente", a spus Jeffrey într-o videoconferință cu jurnaliștii. Mai mulți oficiali ai Departamentului de Stat printre care și secretarul adjunct Christopher Robinson au declarat că eforturile Moscovei de a-și extinde prezența în Africa și de-a lungul Mării Mediterane agravează situația. "Libia a devenit următoarea țintă a Rusiei maligne pentru a exploata conflictele regionale pentru propriul său câștig politic și economic. În timp ce Rusia solicită public sprijinul pentru o soluție politică, în Siria sau Libia, se implică simultan în activități care subminează  procesul de pace și amplifică conflictul", a spus Robinson.

Rusia a oferit sprijin material și logistic prin Grupul Wagner, dar Moscova neagă orice legătură.

"Recent, Rusia, în coordonare cu regimul Assad, a transportat luptătorii sirieni în Libia pentru a participa la operațiunile Grupului Wagner, în sprijinul armatei naționale libiene, a generalului Haftar", a mai declarat James Jeffrey.

Rapoartele locale din Siria au arătat că Rusia va trimite mercenari care luptă pentru regimul Assad în orașul Daraa din Siria pentru a lupta alături de forțele lui Haftar din estul Libiei. Începând cu 24 aprilie, un înalt comandant rus și echipa sa au organizat o serie de întâlniri cu mercenarii care luptă pentru regimul Assad din Daraa. În cadrul acestor întâlniri, Rusia a oferit mercenarilor sirieni 1.000 de dolari și un contract pe trei luni cu posibilitate de prelungire, în schimbul serviciilor oferite în rândurile forțelor lui Haftar.

Guvernul libian a lansat în martie Operațiunea Volcano of Rage pentru a contracara atacurile împotriva capitalei. Armata libiană a obținut victorii importante împotriva milițiilor loiale mareșalului Haftar, care sunt susținute de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel