„Nu ne este frică de mercenarii Haftar", spune președintele Consiliului de Stat de la Tripoli

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Khalid al-Mishri președintele Consiliul de Stat al Libiei
Khalid al-Mishri președintele Consiliul de Stat al Libiei

Guvernul Acordului Național recunoscut de ONU (GNA) și-a consolidat puterea în urma unui acord de securitate încheiat cu Turcia, potrivit președintelui Consiliului de Stat de la Tripoli, transmite agentia Anadolu.

Vorbind la postul de televiziune Al Jazeera, din Qatar, Khalid al-Mishri a lăudat pactul de cooperare militară semnat între GNA și Turcia pe 27 noiembrie la Istanbul, afirmând că acordul a deschis calea pentru guvernul recunoscut de ONU pentru a „realiza o mai bună organizare și integrare în țară".
La 27 noiembrie, Ankara și GNA au semnat două pacturi separate, unul privind cooperarea militară și celălalt privind limitele maritime ale țărilor din estul Mediteranei.

Referindu-se la interferența Emiratelor Unite Unite în afacerile țării sale, Al-Mishri a declarat că forțele armate ale guvernului libian au de acum „puterea și capacitatea de a trece de la tactici de apărare la tactici de atac și pot efectua operațiuni militare". „Nu ne este frică de mercenarii lui Haftar", a conchis Khalid.

Mareșalul Haftar s-a declarat luni conducătorul Libiei, susținând că „a acceptat mandatul poporului libian" și a spus că acordul încheiat cu ONU, la Skhirat în 2015, pentru un Guvernul Acordului Național este „istorie".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel