Noul Guvern irakian va fi votat miercuri. Cabinetul e format din șiiți, suniți și kurzi

Eduard Pascu / 05 mai 2020 / 10:41

Parlamentul irakian se va întruni miercuri pentru a vota cabinetul primului ministru desemnat Mustafa al-Kadhimi, cel care a primit sarcina de a forma un nou guvern, transmite agenția Anadolu.

Președintele Parlamentului, Mohamed Al-Halbousi, a declarat că Guvernul al-Kadhimi va fi format din 12 miniștri șiiți, șase suniți și trei kurzi. Turkmenii și creștinii se află în afara cabinetului. Președintele irakian, Barham Salih, l-a numit pe Al-Kadhimi, fost director al Serviciului Național de Informații din Irak, ca prim-ministru desemnat pe 9 aprilie. Conform Constituției irakiene, al-Kadhimi trebuie să formeze un guvern în termen de o lună.

Irakul a fost afectat de proteste în masă, începând cu începutul lunii octombrie, din cauza condițiilor precare de trai și a corupției, obligându-l pe premierul Adil Abdul-Mahdi să demisioneze.

Cel puțin 496 de irakieni au fost uciși și 17.000 de răniți de la începerea protestelor la 1 octombrie, potrivit Înaltului Comitet pentru Drepturile Omului din Irak.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy