Noul Guvern irakian va fi votat miercuri. Cabinetul e format din șiiți, suniți și kurzi

Eduard Pascu |
Data publicării:

Parlamentul irakian se va întruni miercuri pentru a vota cabinetul primului ministru desemnat Mustafa al-Kadhimi, cel care a primit sarcina de a forma un nou guvern, transmite agenția Anadolu.

Președintele Parlamentului, Mohamed Al-Halbousi, a declarat că Guvernul al-Kadhimi va fi format din 12 miniștri șiiți, șase suniți și trei kurzi. Turkmenii și creștinii se află în afara cabinetului. Președintele irakian, Barham Salih, l-a numit pe Al-Kadhimi, fost director al Serviciului Național de Informații din Irak, ca prim-ministru desemnat pe 9 aprilie. Conform Constituției irakiene, al-Kadhimi trebuie să formeze un guvern în termen de o lună.

Irakul a fost afectat de proteste în masă, începând cu începutul lunii octombrie, din cauza condițiilor precare de trai și a corupției, obligându-l pe premierul Adil Abdul-Mahdi să demisioneze.

Cel puțin 496 de irakieni au fost uciși și 17.000 de răniți de la începerea protestelor la 1 octombrie, potrivit Înaltului Comitet pentru Drepturile Omului din Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel