Noi bombardamente ale Turciei în nordul Irakului

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un avion F-16 al Turciei, sursă foto: f-16.net
Un avion F-16 al Turciei, sursă foto: f-16.net

Ministerul Apărării din Turcia a anunțat că în această dimineață au avut loc noi raiduri aeriene în nordul Irakului în urma cărora au fost neutralizați patru membri PKK, transmite agenția Anadolu.

Avioanele de vânătoare turcești au „neutralizat” cel puțin patru teroriști PKK din nordul Irakului, potrivit Ministerului Apărării Naționale din Turcia. Raidurile aeriene au vizat regiunea Hakurk după ce au fost efectuate activități de recunoaștere și supraveghere, a transmis Ministerul Apărării pe Twitter.

Autoritățile turce folosesc termenul „neutralizat” cu referire la teroriștii care s-au predat, au fost uciși sau capturați. Ministerul a declarat că operațiunile anti-terorism continuă fără oprire. Teroriștii PKK se refugiază adesea în nordul Irakului pentru a planifica atacuri teroriste transfrontaliere în Turcia.

Ieri, Ministrul Apărării din Turcia, Hulusi Akar, a declarat că de la începutul acestui an, forțele de securitate turcești au „neutralizat” peste 1.000 de teroriști în operațiuni transfrontaliere.

„De la 1 ianuarie, un număr de 1.458 de teroriști au fost neutralizați ca urmare a operațiunilor desfășurate în cadrul luptei împotriva terorismului în nordul Irakului și al Siriei”, a declarat Hulusi Akar. „Forțele armate turce își vor continua cu hotărâre lupta până la neutralizarea ultimului terorist”, a adăugat Akar.

Subliniind că Turcia face toate eforturile pentru a găsi în continuare o soluție politică în Siria, Akar a spus: „Deși există unele încălcări minore în orașul nord-vestic Idlib, încetarea focului este în general respectată. Ca urmare a încetării focului, aproximativ 300.000 de sirieni s-au întors în casele lor în siguranță și în mod voluntar”, a adăugat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel