NATO trebuie să rezolve, nu să ignore problema pe care o reprezintă Turcia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia
Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) "nu trebuie să-şi bage capul în nisip" în ceea ce priveşte recentul comportament al Turciei faţă de aliaţii săi, a declarat miercuri un oficial din cadrul Ministerului francez al Apărării, citat de Reuters fără a-i preciza numele şi care a acuzat forţele navale turce de hărţuirea unei nave de război franceze ce efectua o misiune NATO.

"Ştim de existenţa unor momente complicate în alianţă, însă nu putem să ne comportăm ca un struţ (care-şi bagă capul în nisip) şi nu putem pretinde că Turcia nu este o problemă pentru NATO. Trebuie să vedem această problemă, să o spunem şi să o rezolvăm", a afirmat oficialul francez, care a luat cuvântul în timpul summitului miniştrilor apărării din ţările NATO, transmite Agerpres.

Parisul şi-a înăsprit tonul duminică împotriva ingerinţelor Turciei în Libia, denunţând un intervenţionism "inacceptabil" şi asigurând că "Franţa nu o poate lăsa să facă asta", a transmis Palatul Elysee. Franţa, care şi-a înmulţit de câteva luni criticile împotriva ambiţiilor regionale turceşti, şi-a manifestat indignarea faţă de o "politică din ce în ce mai agresivă şi afirmată a Turciei, cu şapte nave turceşti poziţionate în largul Libiei şi o încălcare a embargoului asupra armelor" pentru această ţară confruntată cu un conflict între facţiuni rivale după căderea regimului lui Moammar Gaddafi.

"Turcii se comportă într-un mod inacceptabil instrumentalizând NATO şi Franţa nu îi poate lăsa să facă asta", a subliniat luni preşedinţia franceză.

Citește și: Franța acuză Turcia că instrumentalizează NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel