NATO rămâne prezentă în Irak, dar nu își va asuma rolul SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandantul misiunii NATO în Irak a declarat marți că Alianța va continua să ofere instruire și consultanță în Irak, dar nu își va asuma rolul SUA acolo.

Vorbind la Asia TV, generalul locotenent Per Pugholm Olsen a declarat că NATO are în prezent o forță de peste 300 de militari în Irak, iar în cadrul viitoarelor întâlniri se vor stabili noile direcții de consultanță și formare a trupelor irakiene, transmite Anadolu.

Reamintind apelul irakian pentru creșterea numărului de militari NATO desfășurați în țară, el a continuat să sublinieze că NATO nu își va asuma cu siguranță rolul SUA.

Olsen a mai spus că guvernul irakian face tot posibilul pentru a proteja misiunea NATO în Irak față de orice amenințare armată.

La mijlocul lunii februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că miniștrii apărării din cadrul Alianței au decis să trimită suplimenteze cu până la 3.500 numărul soldaților trimiși în Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel