Ministrul turc de externe: Între Turcia şi Rusia nu există divergenţe tehnice în ceea ce priveşte conflictul din Libia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Între Turcia şi Rusia nu există divergenţe tehnice asupra problemelor ce se referă la conflictul din Libia şi cele două ţări vor continua să urmărească în comun stabilirea unui armistiţiu de durată pe acest teritoriu, a declarat luni ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, informează Reuters.

Cavusoglu şi omologul său rus Serghei Lavrov au amânat negocierile programate să aibă loc duminica şi care urmau să se concentreze pe Libia şi Siria, ţări în care ele sprijină părţi diferite în conflicte separate.

Făcând aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de ministrul de externe iranian Javad Zarif, Cavusoglu a dat asigurări că această amânare nu are legătură cu nicio problemă persistentă în ceea ce priveşte "principiile fundamentale" dintre cele două părţi asupra Libiei şi Siriei, precizează Agerpres.

Libia este încă pradă haosului declanşat după prăbuşirea regimului lui Gaddafi, în 2011. Din aprilie 2019 şi până în prezent conflictul a făcut sute de morţi, dintre care numeroşi civili, şi a forţat peste 200.000 de oameni să-şi abandoneze locuinţele.

Turcia susţine Guvernul de Uniune Libian (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de ONU, în faţa forţelor disidente ale mareşalului Khalifa Haftar, care deţine puterea în estul Libiei şi care este susţinut de Egipt, Emiratele Arabe şi Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel