Membrii ai milițiilor se predau forțelor Guvernului Acordului Național

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Șase membri ai unei miliții loiale mareșalului Khalifa Haftar s-au predat, azi, la baza aeriană Al-Watiya, armatei Guvernului Acordului Național, potrivit centrului de presă al operațiunii Volcano of Rage, transmite agenția Anadolu.

Baza Al-Watiya, situată la sud-vest de capitala Tripoli, este considerată o bază aeriană cheie în țară și se află pe locul doi după Aeroportul Internațional Mitiga. Aceasta a fost capturată în august 2014 de către forțele loiale mareșalului Haftar, liderul forțelor armate din estul Libiei, susținut de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt. Baza a fost folosită ca sediu pentru operațiuni militare occidentale.

Guvernul Acordului Național (GNA), recunoscut de ONU, a fost atacat de forțele Haftar din aprilie 2019 iar peste 1.000 de oameni și-au pierdut viața în confruntările armate. La începutl lunii martie, GNA a declanșat operațiunea Volcano of Rage pentru a contracara atacurile milițiilor loiale mareșalului Haftar asupra capitalei.

În cadrul operațiunii au fost efectuate periodic bombardamente asupra bazei aeriene al-Watiya.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel