Guvernul GNA continuă ofensiva împotriva milițiilor loiale mareșalului Haftar

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele Guvernului Acordului Național, reunoscut de ONU, au continuat duminică ofensiva împotriva milițiilor loiale mareșalului Khalifa Haftar și au distrus mai multe depozite de arme, transmite agenția Anadolu.

Operațiunile au avut loc la sud de capitala Tripoli asupra bazei militare a milițiilor Haftar din orașul Hamza, potrivit unei declarații a centrului de presă al Operațiunii Rage of Volcano, condusă de GNA. În comunicat se precizează că cinci vehicule blindate aparținând miliției Haftar au fost distruse și mai multe depozite de arme au fost lovite.

Armata Guvernului Acordului Național a obținut victorii importante împotriva milițiilor Haftar sunt susținute de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt, se mai arată în comunicat.

Guvernul Acordului Național a fost fondat în 2015, în cadrul unui acord politic condus de ONU. Din aprilie 2019, guvernul a fost atacat de forțele Haftar, din estul Libiei, și peste 1.000 de oameni au fost uciși în luptele pentru putere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel