Forțele GNA continuă cuceririle: Au căzut două orașe conduse până acum de forțele lui Haftar

Eduard Pascu / 19 mai 2020 / 15:12

Armata libiană a capturat două orașe din apropierea graniței tunisiene din mâinile milițiilor loiale mareșalului Khalifa Haftar, transmite agenția Anadolu.

Cucerirea celor două orașe a fost anunțată de biroul de presă al operațiunii Burkan Al-Ghadab (Vulcano of Rage), condusă de Guvernul Acordului Național recunoscut de ONU.

"Forțele noastre au intrat în orașele Badr și Tij cu sprijinul rezidenților", a anunțat biroul de presă într-o postare pe Facebook, fără a furniza alte detalii.

Televiziunea din Febrayer TV (Februarie TV) a difuzat un videoclip în care era prezentată desfășurarea vehiculelor militare GNA în orașul Badr, după ce l-au eliberat de milițiile loiale lui Haftar.

Luni, armata libiană a recucerit baza aeriană strategică Al-Watiya, situată la sud de Tripoli, care s-a aflat sub controlul forțelor loiale mareșalului Haftar timp de aproximativ șase ani, reușind să confiște chiar și un sistem Pantsir.

CITEȘTE ȘI: Libia: Armata mareşalului Haftar a pierdut o bază strategică. GNA a confiscat un sistem rusesc Pantsir (Foto/Video)

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy