Forțele GNA au descoperit un transport de arme şi echipamente militare trimise de Egipt mareşalului Haftar

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata libiană a anunțat azi că a descoperit un transport de materiale militare din Egipt în orașul Tobruk din nord-estul Libiei.

Acest transport a venit la scurt timp după ce mareșalul Khalifa Haftar a spus că forțele lui se pregătesc pentru o „bătălie majoră” în apropierea orașelor Sirte și al-Jufra. În imaginile publicate de Operațiunea Volcano of Rage, condusă de guvern, se pot observa oameni în uniformă militară care stau lângă vehiculele folosite pentru transportul de arme și echipamente militare venite din Egipt. Armata libiană nu a oferit, însă, detalii suplimentare, transmite Anadolu.

2. -imagine fara descriere- (libia_armament_egipt_63824000.jpg)

Pe 8 aprilie, armata libiană a prezentat fotografii ale unei nave egiptene care a sosit în portul Tobruk. De pe navă au fost descărcate 40 de containere cu muniție pentru forțele loiale lui Haftar.

În iunie, președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a sugerat ca Egiptul poate lansa „misiuni militare externe” în Libia, dacă este necesar, spunând că „orice intervenție directă în Libia a devenit deja legitimă la nivel internațional”.

Al-Sisi a declarat că orașul Sirte și baza aeriană Al-Jufra sunt o „linie roșie”, solicitând armatei sale „să fiți pregătiți să îndepliniți orice misiune aici în granițele noastre sau, dacă este necesar, în afara granițelor noastre”.

Ieri, Parlamentul cu sediul în estul Libiei şi care îl sprijină pe mareşalul Khalifa Haftar a anunţat, în noaptea de luni spre marţi, că va permite o posibilă intervenţie a armatei egiptene împotriva Turciei în Libia în caz de "ameninţare".

 

Citește și: Războiul din Libia | Turcia vrea să elibereze baza aeriană Al-Jufra, condusă de miliţiile lui Haftar şi mercenarii din Wagner Group

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel