Forțele GNA au capturat militari și tehnică folosită de milițiile loiale lui Khalifa Haftar

Eduard Pascu |
Data publicării:

Sâmbătă, forțele Guvernului Acordului Național (GNA) din Libia au lansat o contraofensivă asupra pozițiilor ocupate de milițiile loiale mareșalului Khalifa Haftar din proximitatea capitalei Tripoli. Forțele GNA au capturat 102 luptători și au confiscat echipamente militare grele, transmite agenția Anadolu.

Sâmbătă dimineață, forțele GNA de la Tripoli au lansat o operațiune militară pentru a recaptura Tarhuna, un oraș cu valoare strategică pentru forțele Haftar și ultima sa fortăreață majoră din zona care înconjoară Tripoli.

Mai multe surse au spus că forțele guvernamentale au obținut victorii rapide în jurul lui Tarhuna. Biroul de presă al operațiunii Burkan Al-Ghadab (Vulcano of Rage), condus de GNA, a transmis pe Facebook că forțele guvernamentale au capturat 102 luptători afiliați Haftar începând cu ora 16:30, ora locală, precum și un Howitzer, patru tancuri, patru vehicule militare și un mortier.

Forțele GNA au capturat, de asemenea, alte două localități importante Al-Twaisha și Salah al-Din la sud de Tripoli.

Într-o declarație separată, forțele GNA au declarat că au efectuat 17 atacuri aeriene împotriva Tarhouna care se afla sub controlul milițiilor lui Haftar.

Tarhuna este un oraș strategic pentru forțele loiale mareșalului Haftar, deoarece este un punct important pentru milițiile sale în atacul asupra orașului Tripoli, precum și pentru liniile de aprovizionare ale Bazei Aeriene Al-Jufra.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel