Forțele GNA aruncă manifeste peste orașul Tarhouna

Eduard Pascu / 22 mai 2020 / 15:25

Forţele care susţin guvernul din Libia recunoscut de comunitatea internaţională şi-au intensificat vineri ofensiva asupra oraşului Tarhouna, situat la aproximativ 100 de kilometri de capitala ţării, Tripoli, transmite dpa.

Forţele Guvernului de Acordului Național (GNA) au lansat manifeste în Tarhouna şi i-au somat pe insurgenţi să se predea. ''Orice persoană care îşi predă armele este în siguranţă. Lupta a fost soluţionată din punct de vedere militar'', au scris forţele GNA pe Twitter.

În Libia are loc un conflict între forţele Guvernului Acordului Național, recunoscut de ONU şi condus de Fayez al-Sarraj, şi cele ale mareşalului Khalifa Haftar, care controlează estul ţării şi care a lansat la 4 aprilie 2019 un atac de amploare asupra oraşului Tripoli, transmite Agerpres.

Mareşalul Khalifa Haftar este susţinut de Rusia, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Iordania, în timp ce GNA beneficiază de sprijinul Turciei.

Capturarea oraşului Tarhouna, controlat de Haftar începând din aprilie anul trecut, ar constitui o victorie majoră pentru forţele GNA, care în ultimele săptămâni au înregistrat mai multe succese în vestul ţării. Luni, GNA a preluat controlul asupra bazei aeriene Al-Watiya, situată în apropiere de Tripoli şi devenită un bastion al forţelor mareşalului Haftar.

Violenţele dintre cele două tabere s-au intensificat după jumătatea lunii aprilie, în pofida apelurilor internaţionale pentru crearea unui coridor umanitar în Libia în contextul pandemiei de COVID-19.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy