Două aeronave MiG-21 românești au interceptat patru avioane ale Rusiei deasupra Mării Negre

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Două aeronave MiG-21 LanceR au interceptat desupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, patru aeronave ale Federației Ruse. MApN a confirmat informația, precizând că „misiunea a fost una de rutină”.

În cadrul misiunii standard de poliție aeriană, care a fost executată azi, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române au interceptat patru aeronave ruse deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional.

Se pare că este vorba despre două aeronave Tupolev-22 și două Su-27, potrivit colonelului Constantin Spânu, directorul de comunicare al MApN.

„A fost o misiune standard de poliție aeriană executată azi de Forțele Aeriene Române. La solicitarea Centrului NATO de Operațiuni Aeriene Combinate au ridicat două aeronave MiG-21 LanceR pentru o operațiune de interceptare și identificare vizuală a unor aeronave care evoluau în spațiul aerian internațional, în zona de responsabilitate a Bulgariei, dincolo de apele teritoriale bulgărești. Aeronavele MApN au executat fără probleme misiunea, au identificat vizual două aeronave Tupolev-22 și două aeronave Suhoi-27 ale Forțelor Aeriene Ruse. Aș caracteriza misiunea ca una de rutină, lipsită de probleme, aeronevele Forțelor Aeriene Române s-au întors la bază după executarea acestei misiuni”, a declarat Constantin Spînu, pentru postul de televiziune Digi 24.

 

MiG-urile românești s-au întâlnit cu avioanele ruse pentru a doua oară în aproximativ două luni

 

Amintim că acesta este al doilea incident, după ce pe data de 20 mai, Comandamentul Aerian Aliat a anunțat, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că prima interceptare a bombardierelor ruseşti Tu-22M3, însoţite de avioane Su-27, a fost efectuată de către două avioane MiG-21 ale Forţelor Aeriene Române, deoarece acestea se îndreptau către spațiul aerian românesc.

Amintim că DefenseRomania a scris încă de azi, citând Ministerului rus al Apărării, că două bombardiere Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Aeronavele ruse survolat zona din Marea Neagră în care se desfășoară exercițiul “Sea Breeze-2020”. Așa cum a precizat și publicația noastră, pe anumite porțiuni, bombardierele au fost escortate de avioane MiG-21 LanceR aparținând Forțelor Aeriene ale României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel