Bombardiere rusești Tu-22M3 au survolat zona din Marea Neagră în care se desfășoară exercițiul “Sea Breeze-2020”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 23.07.2020, două bombardiere Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Pe timpul zborului, echipajele avioanelor au parcurs aproximativ 4.500 de kilometri și s-au aflat în aer peste cinci ore. Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele au fost escortate de avioane MiG-21 LanceR aparținând Forțelor Aeriene ale României.

Avioanele din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune execută în mod frecvent zboruri deasupra apelor Oceanului Arctic, Atlanticului de Nord, Oceanului Pacific, Mării Negre și Mării Baltice. Zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional.

Comentariul autorului: Probabil, misiunea desfășurată de bombardierele rusești cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 în Marea Neagră este legată de desfășurarea în regiune a exercițiului naval internațional Sea Breeze-2020. Aceasta este a treia misiuni executată de la începutul acestui an. Zborurile anterioare deasupra acvatoriului Mării Negre au fost efectuate pe 19 martie și 19 mai. Ca durată și distanță, cele trei misiuni au fost identice (cinci ore și 4.500 de kilometri).

Aeronavele Tu-22M3 aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament - Shaikovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Din analiza postărilor de pe Twitter ale unor utilizatori ruși rezultă faptul că, în timpul misiunii din 23 iulie, cele două bombardiere au întrebuințat indicativele 08243 și 08244. Este interesant de remarcat faptul că indicativele sunt formate din numere consecutive, în continuarea celor utilizate pe 19 mai (08241 și 08242). În timpul zborului din 19 martie, aeronavele au folosit indicativele 09450 și 09451.

Controlul spațiului aerian din zona de desfășurare a misiunii a fost executat de un avion AWACS de tip A-50U cu numărul de bord 42 roșu și numărul de înregistrare RF-50610. Acesta a fost adus pe 18.07.2020 de la Baza Aeriană - Ivanovo la Baza Aeriană - Belbek din Peninsula Crimeea. Aeronava a mai fost folosită și la zborurile Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră și Aviației Regiunii Militare Sud executate în zona Mării Negre, pe 20 iulie, în cadrul verificării inopinate (17-21.07.2020). Trebuie remarcat faptul că și la misiunea anterioară a bombardierelor Tu-22M3 în Marea Neagră din 19 mai a fost întrebuințat același avion A-50U.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel