Danemarca suplimentează trupele trimise în Irak sub comandă NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:

Danemarca va trimite un număr de până la 285 de militari la operaţiunea NATO necombatantă de instruire din Irak, unde va prelua de la Canada, până la finalul acestui an, conducerea misiunii de pregătire a forţelor de securitate irakiene, transmite joi Reuters.

"Prin întărirea contribuţiei noastre la stabilizarea Irakului, reducem riscul unor noi crize a refugiaţilor, simultan cu creşterea apărării împotriva ameninţării din partea unor grupări teroriste ca Statul Islamic", a subliniat ministrul danez de externe, Jeppe Kofoed, într-un comunicat.

Conform Agerpres, Parlamentul de la Copenhaga a aprobat, de asemenea, participarea cu o navă, un elicopter şi efective de până la 195 de persoane la o misiune navală condusă de europeni în Strâmtoarea Ormuz, prin care tranzitează o cincime din ţiţeiul transportat pe mare la nivel mondial.

Participarea daneză se va întinde pe patru luni, începând din august 2020.

Citește și: Secretarul general al NATO: Aliaţii să-şi respecte obiectivele în privinţa bugetului apărării

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel