Administrația Biden ia în considerare transferul vehiculelor de luptă M2 Bradley către Ucraina, dar exclude trimiterea tancurilor Abrams

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri că se ia în considerare trimiterea de vehicule de luptă Bradley în Ucraina pentru a ajuta această țară să lupte împotriva invaziei Rusiei.

"Da", a spus Biden când a fost întrebat dacă această opțiune a fost luată în discuție, potrivit Reuters şi AFP. Cu o zi înainte de sfârşitul anului 2022, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a fost primul oficial care a declarat că Statele Unite iau în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei vehicule de luptă Bradley, ca parte a unui pachet suplimentar de sprijin militar.

”Sprijinul militar pentru Ucraina este calea cea mai rapidă către pace”, a declarat atunci Stoltenberg.

În contextul în care războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei se află acum în a 11-a lună, Kievul a solicitat de mai multe ori Statelor Unite să sprijine armata ucraineană cu tancuri, rachete cu rază de acțiune mai lungă, blindate și sisteme de apărare aeriană. 

Bradley este un vehicul de luptă blindat mediu care poate servi ca transportor blindat de trupe. Are şasiu pe șenile în loc de roți, dar vehiculul este mai ușor și mai agil decât un tanc. Poate transporta aproximativ 10 persoane, sau poate fi configurat în schimb pentru a transporta muniție suplimentară sau alte echipamente necesare pe câmpul de luptă.

 

Abrams, exclus - întreținerea este prea complexă

 

Totuși, administrația Biden continuă să excludă trimiterea tancurilor de luptă Abrams în Ucraina.

Potrivit unui oficial american care a vorbit sub rezerva anonimatului, tancurile sunt foarte grele. Greutatea lor este de 55 de tone. În plus, se bazează pe un motor cu turbină care consumă combustibil la un ritm ridicat. 

Sunt, de asemenea, predispuse la defecțiuni și necesită o experiență vastă de întreținere.

 

Bradley - U.S. Army are în depozite mii de vehicule

 

M2 Bradley este principalul vehicul de luptă al infanteriei (IFV), aflat în serviciul armatei Statelor Unite ale Americii. Este produs din 1981 de compania BAE Systems. În timpul dezvoltării aceşti IFV, proiectanții au stabilit cerința ca vehiculul să fie cel puţin la fel de rapid ca tancul M1 Abrams și să poată îndeplini aceleași funcții de transport ca M113 APC.

Bradley este înarmat cu un tun automat M242 Bushmaster de 25 mm. De asemenea, IFV-ul Bradley dispune de un lansator TOW ATGM. Armamentul suplimentar este reprezentat de o mitralieră M240C.

Vehiculul blindat a fost folosit de armata americană pentru a transporta trupe pe câmpurile de luptă încă de la mijlocul anilor 1980. U.S. Army are în depozite mii de vehicule de luptă Bradley, ceea ce ar putea oferi ucrainenilor mai multă putere de foc pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, decizia lui Biden nu răspunde la solicitarea Ucrainei ca SUA să trimită tancuri Abrams.

Vehiculele de luptă pentru infanterie Bradley sunt încă folosite de U.S. Army, deși Pentagonul caută de ani de zile un înlocuitor pentru acestea.

Pentagonul a furnizat deja Ucrainei peste 2.000 de vehicule militare de diferite tipuri. Biden a anunțat luna trecută că SUA vor trimite pentru prima dată Ucrainei o baterie de rachete Patriot, cel mai avansat sistem de rachete sol-aer pe care Occidentul l-a furnizat pentru a ajuta la respingerea atacurilor aeriene rusești.

Armata are mii de Bradley, ceea ce ar putea oferi ucrainenilor mai multă putere de foc pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, mișcarea lui Biden nu se rezumă la trimiterea de tancuri Abrams în Ucraina, ceea ce ucrainenii au solicitat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel