În timpul testului, interceptorii PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) au angajat o amenințare aeriană (ABT). Misiunile au utilizat actualizări de software și noi modele de algoritmi de căutare pentru PAC-3 MSE. Aceste capacități îmbunătățite permit sistemului PATRIOT să contracareze în mod eficient amenințările emergente în medii contestate.
„Dezvoltăm continuu PAC-3 pentru a face față amenințărilor din ce în ce mai complexe”, a declarat Brian Kubik, vicepreședinte al programelor PAC-3, potrivit unui comunicat al Lockheed Martin, emis către DefenseRomania. „Evenimentele globale recente evidențiază rolul vital pe care PAC-3 îl joacă în furnizarea unei apărări aeriene și antirachetă integrate pentru a proteja viețile, infrastructura și activele strategice. Pe măsură ce răspundem cererii internaționale crescânde pentru capabilitățile dovedite ale PAC-3, acest test de zbor ne întărește angajamentul de a furniza tehnologie de ultimă generație care îmbunătățește capacitatea sistemului de a detecta, urmări și angaja amenințări avansate.”
PAC-3 MSE și-a dovedit eficacitatea în luptă împotriva amenințărilor avansate, inclusiv hipersonice, rachete balistice tactice, rachete de croazieră și amenințări aeriene. Rachetele PAC-3 protejează împotriva amenințărilor prin contact direct corp la corp, livrând o energie cinetică exponențial mai mare asupra țintei decât cea care poate fi obținută cu mecanisme de fragmentare prin explozie.
PAC-3 MSE sunt „combat proven”. Interceptoarele lansate de Patriot și-au demonstrat capacitatea și împotriva rachetelor hipersonice ruse Kinjal
Sistem Patriot, Ministerul slovac al apărării / Kinzhal, Russian Federation MoD
Racheta PAC-3 MSE este cea mai avansată versiune și cea mai recentă dezvoltare a interceptorilor Patriot. Nu au fost făcute publice datele privind viteza, masa rachetei și a capului de lovire, dar aceste caracteristici au fost suficient de puternice pentru a distruge prin lovire directă (tehnologia hit-to-kill) rachetele hipersonice rusești Kh-47 Kinjal lansate asupra Ucrainei. În prezent, programul PAC-3 MSE crește până la 550 de rachete pe an, cu planuri de extindere a producției.
Lockheed va inova și va integra interceptoarele PAC-3 MSE și pe sisteme Aegis. Anul trecut publicația noastră arăta într-un material că Maria Statelor Unite ale Americii, împreună cu industria de apărare, se pregătesc de un „punct de cotitură” în programul ce vizează intetrarea rachetelor interceptoare PAC-3 MSE ale Patriot pe sisteme antibalistice Aegis.
Integrarea PAC-3 MSE cu sistemul de arme Aegis necesită mai întâi ca Lockheed Martin să modifice legătura radio de date a PAC-3 MSE pentru a comunica cu radarul SPY-1. Astfel, racheta interceptoare PAC-3 MSE a primit o nouă capabilitate de comunicații în banda S prin care este dirijată către țintă de către radarul SPY-1 care funcționează în această bandă.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News