Avion încărcat cu armament pentru forțele lui Haftar, distrus într-un bombardament aerian al GNA

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Guvernului Acordului Național a efectuat săptămâna aceasta un atac aerian asupra unui avion de marfă care transporta arme și muniții milițiilor loiale mareșalului Khalifa Haftar, transmite agenția Anadolu.

Avionul de marfă de tip An-26 a fost vizat după ce a aterizat, pe 5 mai, pe aeroportul din Tarhuna, la sud-est de Tripoli, potrivit unei declarații a centrului de presă al operațiunii Volcano of Rage, condusă de armata Guvernului Acordului Național.

Tarhuna este un punct important pentru milițiile loiale mareșalului Haftar în ofensiva lor asupra capitalei, precum și pentru liniile de aprovizionare de la baza aeriană Al-Jufra. Explozia muniției de la bordul avionului a arătat că afirmația conform căreia acesta transporta echipament medical era incorectă, se arată într-un comunicat al GNA.

Acesta ar fi al doilea avion de tip Antonov care este distrus în urma unui bombardament aerian. În urmă cu o lună, pe 5 aprilie, un alt avion An-32 a fost distrus pe același aeroport fiind încărcat tot cu armament.

Armata Guvernului Acordului Național, recunoscut de ONU, a obținut recent victorii importante împotriva milițiilor loiale lui Haftar, care sunt susținute de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel