Atac cu rachete Katiușa asupra Zonei Verzi din Bagdad

Eduard Pascu |
Data publicării:
Atac rachete Katiusa Zona Verde Bagdad  Sursa foto: Twitter
Atac rachete Katiusa Zona Verde Bagdad Sursa foto: Twitter

Un atac cu rachete a vizat Zona Verde puternic fortificată din Bagdad, unde se află cele mai multe misiuni diplomatice străine, inclusiv ambasada SUA, a declarat Ministerul Apărării din Irak.

"Două rachete Katiușa au lovit Zona Verde din Bagdad, nu au fost raportate victime", a declarat ministerul într-un comunicat, transmite Anadolu.

O sursă de securitate a declarat că una dintre rachete a căzut lângă sediul Serviciului Național de Securitate al Irakului, în timp ce cealaltă lângă un palat prezidențial din zonă.

El a adăugat că mai multe vehicule au fost avariate în atac. Până acum, niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea.

Zona verde a fost atacată în mod regulat de la asasinarea în ianuarie anul trecut a generalului iranian Qasem Soleimani.

Washingtonul acuză milițiile șiite susținute de Iran pentru astfel de atacuri cu rachete asupra misiunilor diplomatice străine și a SUA dar și asupra trupelor străine din Irak.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel