Atac cu rachete asupra bazei americane de pe Aeroportul Internațional Erbil din Irak

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin șase rachete care vizau Aeroportul Internațional Erbil din nordul Irakului, unde sunt cantonate trupe americane, au fost interceptate miercuri seară, se arată într-o declarație a unor surse din securitate. Anunțul vine în timp ce tensiunile diplomatice dintre Washington și Bagdad au crescut din cauza numărului mare de atacuri cu rachete asupra bazelor americane.

Coaliția condusă de SUA menține o prezență a trupelor pe o bază din interiorul aeroportului. Atacurile recente au vizat, până în prezent, exclusiv Zona Verde puternic fortificată, sediul guvernului și aeroportul capitalei Bagdad. Dispozitivele explozive improvizate plasate pe marginea drumurilor au vizat convoaie atât irakiene cât și americane care transportă materiale pentru forțele coaliției conduse de SUA.

Potrivit declarației, rachetele au fost interceptate la ora locala 20.30 și nu au provocat pagube majore. 

Sursele din securitate precizează că rachetele au fost lansate dintr-o camionetă de lângă Bartella, localitate situată la sud de Erbil, în provincia Ninive, care sunt zone aflate sub incidența Brigăzii 30 a Forțelor Populare de Mobilizare, transmite MilitaryTimes.

Armata irakiană a declarat că autorii fac parte din „grupările teroriste” și că o altă rachetă a căzut aproape de tabăra Hasansham.

Atacul asupra Aeroportului Erbil, o țintă rară pentru rachete, este considerat de către oficialii irakieni o escaladare gravă.

Citește și: Irakul se angajează să protejeze ambasada SUA, după ce Washingtonul a ameninţat că îşi va retrage diplomaţii şi trupele

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel