Irak: Atac asupra unui convoi al coaliției internaționale care luptă împotriva ISIS

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Un convoi al coaliției a fost vizat de un atac cu dispozitiv exploziv improvizat în sud Irakului, în regiunea Al-Diwaniya.

Un convoi care transporta logistică pentru forțele coaliției care luptă împotriva Statului Islamic a fost atacat cu un dispozitiv expliv improvizat care era amplasat la marginea drumului. Nu au fost raportate victime, dar au fost cauzate ”daune materiale limitate”, transmite Anadolu.

Washington acuză facțiunile armate irakiene legate de Iran că se află în spatele atacurilor care vizează SUA  ambasada și bazele militare din Irak.

Grupul Shia Hashd al-Shaabi a revendicat, în trecut, atacurile împotriva forțelor care luptă împotriva Statului Islamic. Aceste miliții ar face parte din Brigăzile Hezbollah, susținute de Iran.

În ultimele 10 săptămâni au fost 29 de atacuri în diferite părți ale țării. Joi, un ofițer de securitate irakian a fost rănit în urma unei explozii care a vizat un convoi de provizii pentru coaliția condusă de SUA în aceeași provincie. În prezent, există în jur de 3.000 de soldați, inclusiv 2.500 de forțe americane, care luptă în coaliția împotriva Statului Islamic.

Forțele politice irakiene au cerut retragerea trupelor americane din țară în baza unei decizii parlamentare de pe 5 ianuarie 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel