Un elicopter Mi-17 a fost doborât. Pacea în Afganistan, un proces aproape imposibil

Tudor Curtifan / 18 Martie 2021 / 16:43

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa după ce un elicopter militar de tip Mi-17 a fost doborât în centrul Afganistanului, au anunţat joi autorităţile afgane, potrivit Agepres, care citează France Presse.

Incidentul a avut loc miercuri seara într-un district al provinciei Wardak, unde forţele guvernamentale afgane luptă împotriva miliţiilor locale.

'Elicopterul nostru a fost doborât', a declarat preşedintele afgan, Ashraf Ghani, în cadrul unei ceremonii la palatul prezidenţial, promiţând că cei responsabili 'vor fi grav pedepsiţi'.

Ministerul afgan al Apărării comunicase anterior că 'patru membri ai echipajului şi cinci membri ai forţelor de securitate' şi-au pierdut viaţa în atac.

Presa internațională spune că ar fi vorba despre un elicopter Mi-17 care a fost doborât de o rachetă la puțin timp de la decolare.

Violenţele s-au intensificat în ultimele luni pe întreg teritoriul Afganistanului, în pofida începerii, în septembrie, la Doha, a negocierilor de pace între guvern şi talibani.

În zonele rurale continuă luptele, iar la Kabul exploziile sunt aproape zilnice.

Totodată, un alt incident a avut loc în urma căruia patru persoane şi-au pierdut viaţa joi şi nouă au fost rănite în explozia unui autobuz în estul capitalei afgane, potrivit poliţiei.

Doborârea elicopterului afgan pune gaz pe foc în ceea ce privește acordul de retragere a trupelor din Afganistan, proces care ar trebui să se încheie la data de 1 mai 2021. E puțin probabil în contextul în care talibanii continuă atacurile asupra guvernului de la Kabul.

CITEȘTE ȘI: Biden dă de înțeles că SUA nu vor respecta data retragerii din Afganistan. US Air Force și-a intensificat operațiunile

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy