Noi fragmente de rachetă au fost găsite în Republica Moldova după atacurile ruseşti asupra Ucrainei (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Fragmente de rachetă au căzut în această după amiază în zona sectorului de frontieră Larga, raionul Briceni. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la Chişinău, acestea au fost descoperite de o patrulă a poliției de frontieră și provin din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, potrivit RadioMoldova.md.

 

Republica Moldova a anunţat sâmbătă că au fost găsite fragmente de rachetă pe teritoriul său după un nou val de atacuri ruseşti asupra Ucrainei, condamnând aceste atacuri, relatează AFP.

"Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei a afectat din nou Moldova", a scris pe Twitter preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, postând în mesajul său fotografii de la faţa locului. "Poliţia de frontieră a găsit fragmente de rachetă în apropierea satului Larga, în nordul Moldovei. Condamnăm ferm atacurile violente de astăzi", se arată în mesaj.

Potrivit RadioMoldova.md, acesta este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Primul incident s-a produs pe 31 octombrie în apropierea localității Naslavcea. Victime nu au fost înregistrate, însă ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Cel de-a doilea caz a avut loc pe 5 decembrie anul trecut, atunci când resturile unei rachete de asemenea a fost găsită într-o livadă din apropierea orașului Briceni. Autoritățile moldovenești au condamnat cu vehemență atacurile rusești care au loc în Ucraina, precizând că acestea au consecințe directe asupra Republicii Moldova.

Rusia a tras sâmbătă mai multe rachete asupra unor infrastructuri-cheie la Kiev, dar şi asupra unor oraşe din alte regiuni ale Ucrainei, potrivit unor responsabili ucraineni, în timp ce incertitudinea se menţine cu privire la soarta oraşului Soledar (est), pe care Moscova susţine că l-a "eliberat" după o bătălie dură, notează AFP.

Mai multe explozii s-au făcut auzite sâmbătă dimineaţa la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că bombardamente ruse au avut drept ţintă infrastructuri-cheie ale capitalei.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel