Comando al forțelor speciale afgane, executat în stradă de talibani (Video). Militarii sunt cei care s-au predat după ce sprijinul a eșuat

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: 8am.af
Sursă foto: 8am.af

În luna iunie mai mulți militari afgani din cadrul forțelor pentru operații speciale au fost capturați de talibani ca urmare a eșecului de a oferi sprijin terestru și aerian.

Despre acest incident DefenseRomania a relatat pe larg. La vremea respecitvă publicația noastră a anunțat că 21 de militari afgani au fost măcelăriți după ce au fost încercuiți de insurgenți iar sprijinul terestru și aerian pe care l-au cerut cu disperare nu a mai venit niciodată.

Din mai multe cauze, inclusiv frică alimentată de zvonurile că operațiunea a fost compromisă, luptătorii afgani nu au mai primit sprijin în cadrul confruntărilor cu talibanii pentru recuperarea orașului Dawlat Abad.

CITEȘTE: Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat

În aceste zile CNN a obținut imagini video de la masacrul care a avut loc Dawlat Abad. 22 de militari afgani care s-au predat talibanilor, au fost literalmente scoși în stradă, puși să îngenuncheze și împușcați cu sânge rece de insurgenți.

Imaginile au un puternic impact emoțional, dar talibanii susțin că ele sunt false iar militarii afgani nu au fost executați. 

Sursă video YouTube CRUX

 

„Militarii au fost înconjurați de talibani. Apoi au fost scoși în mijlocul străzii și împușcați” - martor al masacrului care a urmat după bătălia de la Dawlat Abad

 

Execuția a avut loc pe data de 16 iunie și contrazice puternic narativul talibanilor care cer soldaților afgani să se predea, asiguând atât militarii cât și civilii că nu vor avea de suferit. 

Amintim că luptele între talibani și Armata afgană s-au intensificat după retragerea forțelor aliate. Talibanii susțin că deja au cucerit și controlează 60% din teritoriul Afganistanului.

CNN a verificat imaginile și a stat de vorbă cu martori. Din motive mai mult decât evidente aceștia au dorit să beneficieze de protecția anonimatului. 

Unul din martori a afirmat publicației americane că după ce au rămas fără muniție și au fost încercuiți, soldații afgani s-au predat. „Militarii au fost înconjurați de talibani. Apoi au fost scoși în mijlocul străzii și împușcați”, precizează martorul.

Totodată, Crucea Roșie a confirmat masacrul după bătălia de la Dawlat Abad.

După confruntare, talibanii au dat publicității imagini cu tehnică militară capturată. Însă pentru CNN, aceștia au negat masacrul, precizând că soldații sunt în viață iar imaginile sunt false și fac parte din propaganda guvernului de a mobiliza populația să lupte până la final.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel