Yemenul cere sprijinul ONU pentru a stopa atacurile rebelilor houthi

Eduard Pascu / 02 dec 2020 / 08:47

Armata Yemenului a solicitat ONU să intervină de urgență pentru a stopa atacurile rebelilor houthi, susținuți de Iran, împotriva civililor.

Purtătorul de cuvânt al armatei naționale yemenite, Abdo Abdullah Majali, a declarat că atacurile recente ale rebelilor houthi asupra orașelor Taiz și Al Hudaydah au fost un masacru. El a spus că instituțiile ONU trebuie să ia măsuri la toate nivelurile pentru a opri aceste masacre și a proteja civilii în conformitate cu convențiile internaționale, transmite site-ul September.net.

Un total de nouă persoane au fost ucise, inclusiv copii, și alte 20 au fost rănite în atacurile comise de houthi în Al Hudaydah pe 29 noiembrie și Taiz pe 30 noiembrie, anunță Anadolu.

Yemenul se confruntă, din 2014, cu un război civil de când rebelii Houthi au pus stăpânire pe o mare parte a țării, inclusiv capitala, Sana'a.

Criza a escaladat în 2015, când o coaliție militară condusă de Arabia Saudită a lansat o campanie aeriană împotriva rebelilor Houthi. Iranul nu a stat departe de acest conflict și sprijină cu tehnică militară și echipamente rebelii care luptă împotriva coaliției conduse de Arabia Saudită dar și împotriva armatei yemenite.

Zeci de mii de yemeniți, inclusiv civili, au fost uciși în conflict, iar țara se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume, întrucât milioane de oameni suferă de foame.

Citește și: Rebelii houthi au atacat o rafinărie din Arabia Saudită

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy