Yemenul cere sprijinul ONU pentru a stopa atacurile rebelilor houthi

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Yemenului a solicitat ONU să intervină de urgență pentru a stopa atacurile rebelilor houthi, susținuți de Iran, împotriva civililor.

Purtătorul de cuvânt al armatei naționale yemenite, Abdo Abdullah Majali, a declarat că atacurile recente ale rebelilor houthi asupra orașelor Taiz și Al Hudaydah au fost un masacru. El a spus că instituțiile ONU trebuie să ia măsuri la toate nivelurile pentru a opri aceste masacre și a proteja civilii în conformitate cu convențiile internaționale, transmite site-ul September.net.

Un total de nouă persoane au fost ucise, inclusiv copii, și alte 20 au fost rănite în atacurile comise de houthi în Al Hudaydah pe 29 noiembrie și Taiz pe 30 noiembrie, anunță Anadolu.

Yemenul se confruntă, din 2014, cu un război civil de când rebelii Houthi au pus stăpânire pe o mare parte a țării, inclusiv capitala, Sana'a.

Criza a escaladat în 2015, când o coaliție militară condusă de Arabia Saudită a lansat o campanie aeriană împotriva rebelilor Houthi. Iranul nu a stat departe de acest conflict și sprijină cu tehnică militară și echipamente rebelii care luptă împotriva coaliției conduse de Arabia Saudită dar și împotriva armatei yemenite.

Zeci de mii de yemeniți, inclusiv civili, au fost uciși în conflict, iar țara se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume, întrucât milioane de oameni suferă de foame.

Citește și: Rebelii houthi au atacat o rafinărie din Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel