Cinci puteri occidentale condamnă atacurile rebelilor houthi din Yemen

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite, Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie au condamnat joi, printr-un comunicat comun, atacurile neîntrerupte ale rebelilor houthi din Yemen, relatează DPA.

De la sfârşitul lui 2014, în Yemen are loc o luptă devastatoare pentru putere între un guvern sprijinit de Arabia Saudită şi rebelii houthi susţinuţi de Iran.

SUA şi cele patru ţări europene au atras atenţia asupra ofensivei iniţiate luna trecută de rebeli pentru a captura provincia Marib, bogată în resurse energetice, de la forţele guvernamentale, precum şi asupra escaladării atacurilor împotriva Arabiei Saudite, transmite Agerpres.

"Atacul lor hotărât asupra (provinciei) Marib amplifică o criză umanitară deja groaznică", au transmis ţările citate.

În ultimele săptămâni, Arabia Saudită a fost ţinta unui număr tot mai mare de atacuri cu dronă şi rachete ale rebelilor houthi.

Coaliţia condusă de Arabia Saudită a desfăşurat duminică o serie de atacuri asupra capitalei Sanaa, controlată de rebeli, după ce a interceptat drone şi rachete lansate de houthi. Rebelii au precizat ulterior că au atacat o instalaţie saudită de petrol.

"Eforturile noastre diplomatice reînnoite pentru a pune capăt conflictului din Yemen sunt cea mai bună speranţă pentru oprirea acestui război. Le cerem rebelilor houthi să profite de această şansă pentru pace şi pentru a opri escaladarea" conflictului, se arată în comunicat.

Rebelii controlează porţiuni mari din nordul Yemenului şi zone în care trăieşte circa 70% din populaţie.

Conflictul de peste şase ani a adus Yemenul, ţară sărăcită, în pragul foametei şi a pus la pământ infrastructura sanitară.

ONU a spus despre situaţia din Yemen că este cea mai mare criză umanitară din lume

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel