Raiduri de amploare în Yemen: Arabia Saudită susține că a ucis 115 rebeli houthi

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Forțele Aeriene ale Regatului Arabiei Saudite, sursă foto: Ministerul Apărării din Arabia Saudită (Facebook) وزارة الدفاع
Forțele Aeriene ale Regatului Arabiei Saudite, sursă foto: Ministerul Apărării din Arabia Saudită (Facebook) وزارة الدفاع

Coaliţia condusă de Arabia Saudită care intervine militar în Yemen a anunţat marţi că a ucis mai mult de 115 rebeli houthi în ultimele 24 de ore, în noi raiduri lângă Marib, ultimul lor bastion în nordul ţării aflate în război, informează Agerpres, care citează AFP.

Coaliţia, care ajută guvernul Yemenului din 2015, afirmă aproape zilnic, de peste trei săptămâni, că provoacă pagube importante rebelilor prin lovituri aeriene, însă aceste bilanţuri nu pot fi verificate din surse independente.

Circa 2.300 de rebeli au murit în total în acest sector, potrivit coaliţiei.

Rebelii houthi, apropiaţi Iranului, nu comunică decât arareori cu privire la pierderile pe care le-au suferit.

Coaliţia militară aduce în principal sprijin aerian trupelor guvernamentale de la sol, care încearcă să respingă ofensiva rebelilor la Marib.

Această ofensivă, începută în februarie, s-a intensificat în ultimele săptămâni, rebelii afirmând că este doar "o chestiune de timp" până când vor cuceri oraşul.

Declanşat în 2014, războiul a aruncat Yemenul în cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit ONU. Zeci de mii de oameni, majoritatea civili, au fost ucişi şi câteva milioane au fost nevoiţi să se refugieze, potrivit ONG-urilor internaţionale. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel