Patriot, în acțiune. Atac masiv cu rachete asupra Arabiei Saudite (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe explozii au zguduit capitala Arabiei Saudite, Riad, sâmbătă, televiziunea de stat raportând eşecul unui atac cu rachete balistice lansat de rebelii din Yemenul vecin, notează AFP. Au fost activate sistemele americane Patriot, ale Arabiei Saudite, acesta fiind unul din rarele momente în care au apărut imagini video cu Patriot în acțiune, în misiuni reale.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran în conflictul din Yemen, şi-au înmulţit atacurile împotriva Arabiei Saudite, aflată în fruntea unei coaliţii militare care sprijină guvernul yemenit, transmite Agerpres.

Forţele de apărare aeriană saudite au contracarat "atacul cu rachete balistice efectuat de houthi" împotriva capitalei saudite Riad, a indicat coaliţia militară, citată de televiziunea Al Ekhbariya, fără a preciza numărul de rachete interceptate.

Corespondenţi ai agenţiei France Presse şi locuitori ai Riadului au auzit mai multe explozii puternice. Potrivit coaliţiei, au fost interceptate, de asemenea, patru drone lansate de rebelii houthi împotriva sudului Arabiei Saudite. Aceste atacuri nu au fost revendicate deocamdată.

Ele au avut loc în timp Arabia Saudită găzduieşte campionatul de Formula E la periferia capitalei Riad, la care a asistat prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, potrivit presei de stat.



În Yemen, rebelii houthi duc o ofensivă crâncenă în încercarea de a prelua controlul asupra provinciei petroliere Marib, ultima bastion loialist din nordul ţării.

Rebelii controlează o mare parte din nord, inclusiv capitala Sanaa.

Miliţiile houthi şi-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit, în ciuda abordării noii administraţii americane a preşedintelui Joe Biden care a decis să-i scoată pe aceşti rebeli din lista neagră a "organizaţiilor teroriste". 

Video: Interceptarea rachetelor rebelilor de către sistemele americane Patriot:

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel