Luptele s-au intensificat între Arabia Saudită și rebelii houthi. Cinci persoane au murit ca urmare a loviturilor dintre cele două părți

Darius Muresan |
Data publicării:

Două persoane au fost ucise vineri seară în Arabia Saudită într-un atac imputat rebelilor houthi din Yemen, în timp ce alte trei au murit într-o lovitură aeriană a coaliţiei conduse de Riad în Yemen, potrivit autorităţilor saudite şi unor surse medicale yemenite, citate sâmbătă de France Presse, notează Agerpres.

Apărarea civilă a regatului a anunţat că două persoane, dintre care un saudit şi un yemenit, au fost ucise într-un atac asupra Jazan, o regiune saudită la graniţa cu Yemenul.

"Un proiectil a căzut asupra unui magazin comercial, făcând doi morţi, un saudit şi un rezident yemenit, şi rănind şapte civili, dintre care şase saudiţi şi un rezident din Bangladesh", potrivit unui comunicat oficial saudit.

Potrivit medicilor yemeniţi, trei persoane au fost ucise şi alte şase rănite în atacurile aeriene ale coaliţiei la nord-vest de capitala Sanaa, controlată de rebeli.

"Trei civili, dintre care un copil şi o femeie, au fost ucişi şi alţi şase răniţi în oraşul Ajama", au declarat medicii pentru AFP.

Este pentru prima dată în ultimele luni când atacurile houthi asupra regatului s-au soldat cu morţi, în timp ce rebelii yemeniţi lansează în mod regulat rachete şi drone în Arabia Saudită vecină, vizând aeroporturi şi infrastructura petrolieră.

Riadul intervine în Yemen din 2015 pentru a sprijini forţele guvernamentale aflate în război de şapte ani împotriva rebelilor. Aceştia din urmă, sprijiniţi de Iran, lansează în mod regulat atacuri din Yemen către teritoriul saudit.

Potrivit ONU, războiul din Yemen ar putea provoca moartea a 377.000 de persoane până la sfârşitul anului 2021, mai mult de jumătate dintre acestea din cauza consecinţelor indirecte ale conflictului, mai ales lipsa apei potabile, foamete şi boli.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel