Un tanc M1A2 Abrams al Forțelor Armate Saudite, lovit cu o rachetă antitanc de rebelii Houthi (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În curs zilei de ieri, pe mai multe reţele de socializare a început să circule un material video, postat iniţial pe YouTube, în care rebelii Houthi din Yemen par să fi imortalizat momentul când deschid focul cu o rachetă antitanc asupra unui tanc M1A2 Abrams al Forțelor Armate Saudite.

Potrivit Defence Blog, rebelii Houthi au publicat miercuri, 2 iunie, un material video în care susţin că au imortalizat momentul când deschid focul cu o rachetă antitanc asupra unui tanc M1A2 Abrams al Forțelor Armate Saudite. Incidentul ar fi avut loc în provincia Jizan, care se învecinează cu Yemenul.

Până la acesta oră nu este clar dacă incidentul a avut loc recent sau cu mai mult timp în urmă. Cert este că imaginile cu momentul când tancul  M1A2 Abrams al Forțelor Armate Saudite este lovit o rachetă antitanc s-au răspândit foarte repede pe reţele de socializare, în special pe Twitter.

Se presupune că rebelii au folosit sistemele rachete sovietice 9M113 Konkurs, dar unele surse susțin că a fost utilizată o rachetă ghidată antitanc Dehlaviyeh/Tosan – care este de provenienţa iraniană.

Analizând imaginile publicate de rebelii Houthi, se poate observa că tancul Abrams a fost puternic avariat, dar nu distrus, deoarece la scurt timp echipajul a părăsit tancul.

Mai mult, pe rețelele de socializare a început să circule o fotografie cu tancul M1A2 Abrams al Forțelor Armate Saudite în care se poate observa că acesta era puternic avariat şi abandonat pe locul unde a fost lovit de rachetă rebelilor Houthi.

Armata saudită are peste 350 de tancuri Abrams M1A1 și M1A2. Acestea din urmă sunt actualizate la configurația M1A2S.

În conflictul din Yemen rebelii houthi, susţinuţi de Iran, luptă de şase ani împotriva forţelor loiale guvernului, susţinute din 2015 de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel