Celebrul tac sovietic T-34/85 este încă folosit în luptă (Foto)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Conform mai multor imagini apărute pe reţele de socializare, preluate de publicaţia Army Recognition, tancurile T-34/85 fabricate de sovietici, datând din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, sunt încă utilizate în luptă, în conflictul din Yemen.

 

Sursa citată precizează că, potrivit Institutului Internațional pentru Studii Strategice (IISS), nouă țări mai au în dotarea armatelor lor tancuri T-34 rusești din cel de-Al Doilea Război Mondial: Cuba, Yemen, Republica Congo, Guineea, Guineea-Bissau, Namibia, Coreea de Nord, Vietnam (aproximativ 45 de tancuri în stare funcţională) și Laos (de unde 30 de unități au fost trimise înapoi în Rusia în ianuarie 2019 pentru a participa la parade militare).

Tancul T-34 a ieşit de pe linia de asamblare în anul 1940, fiind oferit Armatei Roşii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, remarcându-se pentru prima dată, pe câmpul de luptă, în timpul Operațiunii Barbarossa, lansată la 22 iunie 1941 de Germania nazistă împotriva URSS. 

Sovieticii au construit în cele din urmă peste 80.000 de tancuri T-34 în diferite variantele. Înlocuind multe tancuri ușoare și medii din serviciul Armatei Roșii, acesta a fost cel mai produs tanc care a luat parte la un război, precum și cel de-al doilea cel mai produs tanc din toate timpurile (după succesorul său, seria T-54 / T-55). 

Mai toate variantele tancului T-34 au fost exportate pe scară largă după cel de-Al Doilea Război Mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel