Crucișătorul american USS Monterey a capturat mii de arme rusești și chinezești transportate ilegal (Video)

Armele rusești și chinezești capturate de Crucișătorul american USS Monterey după interceptarea unei ambarcațiuni care se deplasa în Yemen. Sursă foto: US Navy
Armele rusești și chinezești capturate de Crucișătorul american USS Monterey după interceptarea unei ambarcațiuni care se deplasa în Yemen. Sursă foto: US Navy

Crucișătorul american USS Monterey a interceptat o ambarcațiune și confiscat mii de arme rusești și chinezești care erau transportate ilegal.

Interceptarea a avut loc în Marea Arabiei iar imagini video au fost oferite de U.S. 5th Fleet, pe contul de Twitter. Armele confiscate erau de orgine rusească și chineză și erau transportate în Yemen. 

Se pare că e vorba despre lansatoare de rachete, rachete rusești anti-tanc ghidate, dar și de puști de asalt chinezești Type 56.

 

 

 

De la sfârşitul lui 2014, în Yemen are loc un război civil pentru putere între un guvern sprijinit de Arabia Saudită şi rebelii houthi susţinuţi în principal de Iran.

Situația a escaladat în ultimele luni când Arabia Saudită a fost ţinta unui număr tot mai mare de atacuri cu dronă şi rachete ale rebelilor houthi. Rebelii controlează porţiuni mari din nordul Yemenului şi zone în care trăieşte circa 70% din populaţie.

Conflictul de peste şase ani a adus Yemenul, ţară sărăcită, în pragul foametei şi a pus la pământ infrastructura sanitară.

ONU a afirmat despre situaţia din Yemen că este cea mai mare criză umanitară din lume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel