Rebelii houthi au atacat un aeroport în Arabia Saudită. O dronă a lovit un avion civil

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au cerut miercuri rebelilor houthi din Yemen "să înceteze imediat agresiunile", după un atac împotriva unui aeroport internaţional din Arabia Saudită, notează AFP.

"Condamnăm atacul comis de houthi astăzi", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în faţa reprezentanţilor presei, transmite Agerpres.

"Nu există o soluţie militară la războiul de Yemen. Îi îndemnăm din nou pe rebelii houthi să înceteze imediat aceste agresiuni" şi "să demonstreze un angajament real de a participa în mod constructiv la negocierile de pace", a adăugat el.

Miercuri, un Airbus A320 a fost lovit de o dronă pe aeroportul Abha din Arabia Saudită. Autoritățile pun atacul pe seama rebelilor houthi din Yemen susținuți de Iran.

2. -imagine fara descriere- (avion-atacat-yemen_42744000.jpg)

 

 


Noul trimis american pentru dosarul yemenit, Tim Lenderking, se află în prezent în Arabia Saudită, imediat după ce preşedintele Joe Biden a anunţat că pune capăt sprijinului SUA pentru coaliţia militară condusă de Riad în războiul din Yemen.

Administraţia Biden a anulat, de asemenea, înregistrarea rebelilor houthi pe lista neagră americană a organizaţiilor teroriste, decisă la finalul mandatului lui Donald Trump, dar criticată din toate părţile, deoarece riscă să împiedice livrarea ajutoarelor într-o ţară care, potrivit ONU, se confruntă deja cu cea mai gravă criză umanitară din lume.

Ned Price a subliniat că Departamentul de Stat nu intenţionează să revină asupra acestei anulări, în pofida atacurilor comise de rebeli, pentru că decizia "nu are nimic de-a face cu conduita condamnabilă" a rebelilor.

"Rămânem hotărâţi să îmbunătăţim sprijinul acordat partenerului nostru, Arabia Saudită, astfel încât să se poată apăra împotriva ameninţărilor care vizează teritoriul său", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel